Start contact links rondrit Economie&Werk

 

 

 

8 juli 2008

"Renaat Landuyt spreekt stoere taal over Kalitta Air”

 

“Puur Populisme”

 

 

Ex federaal minister voor mobiliteit Renaat Landuyt wil nu ook Kalitta Air op de zwarte lijst. Over populisme gesproken!

 

Toen vzw WILOO eind 2004 maatregelen wou na de crash in Halifax (Canada) (1) van een B747 vrachtvliegtuig van de hoofdklant van de Oostendse luchthaven, reageerde toenmalig minister Renaat Landuyt helemaal niet, hoewel MK Airlines toen al aan haar vierde crash toe was. Ook niet na talrijke brieven en aandringen om uitleg. De ex-minister had toen niet eens de beleefdheid om te antwoorden op vragen van bezorgde omwonenden. Nu heeft hij blijkbaar ook niet de beleefdheid om als ‘vers’ ex-minister zich te onthouden van ongepast populisme.

 

Wel integendeel, spreekt hij nu meteen forse taal en eist straffe maatregelen! De reden ligt voor de hand. Met Kalitta zijn er geen economische gevolgen voor de regio waarin hij moet verkozen worden. Kalitta komt namelijk slechts af en toch naar Oostende. Toen het de luchthaven van Oostende-Brugge en zijn hoofdklant MK Airlines betrof, was het blijkbaar economie eerst en veiligheid later!

 

Alles staat bij de ex-minister in functie van zijn verkiesbare plaats en helemaal niet in functie van redelijkheid en oprechte zorg voor de bevolking. Bijgevolg zijn de uitspraken van Renaat Landuyt puur populisme en draagt hij bij aan de toenemende kloof tussen burger en politiek. Wie gelooft deze man nog?