Start contact links rondrit Economie&Werk

 

 

 

 

VZW Wiloo

Kruidenstraat 19

8400 Oostende

tel.: 059-511119

wiloo.be

 

   

 

Aan de heer Johan Vande Lanotte
Voorzitter van het Autonoom Gemeentebedrijf Haven Oostende
Slijkenseweg 2, 8400 Oostende

 

 

 

Oostende 15 juli 2006

 

Geachte Heer,

 

Wij richten u heden deze brief als vzw WILOO.

 

Op 5 mei 2006 stuurden wij u een brief over de toename van het aantal nachtvluchten van de firma MK Airlines op de Oostendse luchthaven. Tot op heden hebben wij helaas geen antwoord van u ontvangen.

 

Tijdens de nacht van zondag op maandag 10 juli 2006 werd half Oostende twee maal wakker gebulderd door MK Airlines, om 01:28 uur door de 9G-MKP met vluchtnummer MKA906 uit Almaty, en om 02:50 door de 9G-MKM met vluchtnummer MKA888 uit Tripoli. Deze nachtelijke bewegingen zijn wederom in tegenspraak met de door u ondertekende intentieverklaring met MK Airlines. Sommige omwonenden belden ons maandag op om te melden dat ze ‘s nachts met de daver op het lijf waren wakker geschrokken, en “recht in bed zaten” toen de MK Airlines vliegtuigen landden. Klacht werd neergelegd bij de uitbater van de luchthaven.

 

MK Airlines heeft geen al te beste veiligheidsreputatie. Recent verscheen het eindrapport van de Canadese overheid over hun jongste crash met een B-747 toestel in Halifax (Canada). Erg geruststellend is dit rapport niet. MK Airlines vliegt nog steeds met oude lawaaierige en in Ghana geregistreerde toestellen, die ’s nachts te Zaventem (en op andere grote luchthavens) niet mogen landen of opstijgen.

 

Wij vernemen dat het Autonoom Gemeentebedrijf Haven Oostende (AGHO) binnen afzienbare tijd uitbater van de luchthaven wordt. Het kan toch niet zo zijn dat omwonenden van de luchthaven geen enkele verklaring van u krijgen?

Mogen we dan ook aandringen op een spoedig antwoord op onze brief van 5 mei 2006.

 

 

 

 

 

Hoogachtend

 

 

Jacques Denecker,

 

 

 

  

 

Voorzitter