Start contact links rondrit Economie&Werk

 

 

 

Ontsluitingsweg, verkiezingsstunt?

Het plan van SP.a voorzitter Johan Vande Lanotte, voorgesteld tijdens de jongste nieuwsjaarsreceptie van VOKA (1), om een parallelle ontsluitingsweg (Rolbaanstraat) aan te leggen roept veel vragen op.

De files op de Torhoutsesteenweg worden niet echt veroorzaakt door vrachtauto's met bestemming luchthaven! De ruimte bij de Duinkerkseweg is vrij krap, en de nieuwe weg moet dwars door de ILS-26 structuur. Kan dat zo maar? Het wordt straks aanschuiven tussen de flikkerende "landing lights" van RWY-26. Is dit alles ICAO conform? Moet met dit plan ook de nieuwe wachtpost weg?  Komen er onteigeningen? enz... Voor een overzichtsfoto, bekijk...
Sommigen spreken over een (kleine) tunnel (art. in HLN van 26-jan_06), ideaal voor de betonboeren! De luchthaven is echter nog steeds niet conform ICAO! (lees...) Hiervoor moet de taxibaan verlengd worden, wat volgens algemeen directeur Gino Vanspauwen niet doorgaat! Erg verwarrend allemaal. Feit is dat met een verlengde taxibaan er nog minder ruimte is voor een verkeerstunnel. Of is de ontsluitingsweg gewoon.... een verkiezingsstunt?