Start contact links rondrit Economie&Werk

 

 

 

Resultaten politieke enquête 2006

Op 15 september 2006 werd onze politieke enquête naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen van 8 oktober 2006 afgesloten.

Vzw WILOO peilde naar de standpunten van de verschillende Oostendse politieke partijen en hun kandidaat-gemeenteraadsleden over een tiental zeer concrete thema’s met betrekking tot de milieuzorg en hinderbeperking voor de omwonenden van de luchthaven. Boven Oostende ligt namelijk een autostrade voor luchtverkeer. Wiloo vroeg concreet: tot hoever willen jullie gaan met het vliegverkeer op deze snelweg, en hoe bezorgd zijn jullie voor de nachtrust en de gezondheid van tienduizenden omwonenden! Via het invullen van een formulier op onze website, www.wiloo.be/enquete.htm werden vragen gesteld rond nachtvluchten, invoeren van de normen van de Wereld Gezondheids Organisatie (WGO), oefenvluchten, maximaal boven zee vliegen, weren van roetuitstotende vliegtuigen, sportvliegerij, helikopters, inkorten van de landingsbaan, maximaal aantal dagvluchten enz…  Straks komt zo goed als zeker de exploitatie van “Ostende Airport” in handen van een autonoom gemeentebedrijf, een reden te meer voor “klare taal”.

De SP.a en NVA en stuurden enkel hun partijstandpunt per e-mail op en weigerden om een formulier in te vullen. Telefonisch of via persoonlijk contact aandringen kon hierin geen verandering brengen. De SP.a wou haar standpunten ook niet verduidelijken. Eén mailtje daar moesten we het mee doen! VLD en CD&V vulden via onze website één enkel formulier in met de partijstandpunten. Individuele kandidaten wilden (of het werd hun expliciet niet toegestaan) geen formulier invullen. Wanneer partijen hiervoor kiezen hebben wij dat uiteraard te accepteren.

Sommige kandidaten (CD&V en GROEN!) vulden wel een formulier in, maar jammer genoeg na de deadline.

Vanaf 25 september 2006 worden de samenvattende resultaten in duizenden postbussen van Oostende bezorgd via een speciale WILOO-Flash (1)

Alle ontvangen standpunten: (in pdf)

SP.A  -     het partijstandpunt,      lees...

VLD   -      het partijstandpunt,     lees...

CD&V -      het partijstandpunt,     lees...

Vlaams Belang -      ,,                 lees...
             Claude Pinet, lees...

GROEN! - het partijstandpunt        lees...
              Marijke Ven, lees...
              Kate Morlion, lees...
              Jill Couvreur, lees...
              M. van den Dolder, lees...
              Katrien Mazijn, lees...

Spirit  -      het partijstandpunt      lees...

NVA    -      het partijstandpunt      lees...

Avanti -      het partijstandpunt      lees...

opgepast correcte URL website Avanti: www.avanti-oostende.be
(staat verkeerd vermeld in onze Flash)

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wiloo vindt het jammer dat sommige kandidaten met grote affiches langs  openbare onze stem zoeken, maar vooraf niet hun mening over een belangrijk dossier als de luchthaven wilden geven!