Start contact links rondrit Economie&Werk

 

 

 

 

Nu SP.a/Spirit hun zendtijd op radio en tv ter beschikking stelt van verenigingen die zich maatschappelijk verdienstelijk maken, is ook vzw WILOO present voor de “één minuut spot”

Velen  denken dat vzw WILOO enkel de belangen behartigt van de omwonenden van de luchthaven van Oostende-Brugge. Dat is maar een deel van onze betrachting. Decennia lang, samen met onze partners, ijveren we voor een solidaire en vredevolle wereld.

Zo volgt WILOO al sinds zijn ontstaan de “handel en wandel” van allerlei wapenhandelaars en louche onveilige vrachtluchtvaartmaatschappijen, die ook Ostend Airport voor hun praktijken hebben benut. Met talrijke acties en publicaties hebben wij gepoogd één en ander te ontmaskeren en mensen in Oostende en over de hele wereld gevoelig te maken voor de ellende veroorzaakt door illegale wapenhandel  georkestreerd op onze luchthaven. Zo droegen en dragen wij ons steentje bij tot een betere en veiliger luchtvaartwereld, ook deze ver van ons bed.

Maar WILOO wil verder gaan. Dagelijks zien wij via de luchthaven, als poort op Afrika, voedsel  uit een hongerend Afrika op onze rijke Westerse tafels belanden. Ook hier willen we oproepen tot wereldsolidariteit. Laat onze havens poorten zijn van “eerlijke” wereldhandel. Enkel goederen gemaakt onder eerlijke omstandigheden moeten de meetlat van vooruitgang worden, om zo tot een rechtvaardiger en “globaal solidaire” wereld te komen. Laat Oostende hierin voortrekker zijn.