Start contact links rondrit Economie&Werk

 

 

 

 Wiloo-flash nummer 03-2004

 

De bevolking wordt weer eens bedrogen!

Er staat voor de luchthaven een nieuwe milieuvergunning in de startblokken. Die zal vanaf 2005 voor 20 jaar (tot 2025!) gelden. Zoals het bij een dossier van dergelijke omvang betaamt werden de inwoners van Oostende en Middelkerke via de pers geïnformeerd, dat er daarover op 25 mei a.s. om 20.00 uur een informatievergadering zou doorgaan in het stadhuis van Oostende. Het betreft hier namelijk geen vergunning  voor een tuinhuisje maar voor een ware autostrade boven ons hoofd met daarbij jaarlijks 7200 nachtelijke bewegingen (20 per nacht!) + alle stank en lawaai! Ook de hele vrachtafdeling van de luchthaven wil men langsheen de Torhoutsesteenweg en zo dichterbij de Oostendse stadskern overplaatsen!

Plots heeft Stad Oostende de geplande afspraak met de bevolking afgelast. De beslissing gebeurde op het hoogste niveau door het schepencollege, omdat het college een informatievergadering over een controversieel punt op drie weken van de verkiezingen kan missen als kiespijn.

Maar Stad Oostende wil de bevolking nog meer bedriegen!

De aanvraag voor de nieuwe milieuvergunning, 1000 bladzijden lang, ligt formeel ter inzage op het Stadhuis, zo luidt het, … echter slechts tot 7 juni. Daarna wordt een informatievergadering uiteraard zinloos. Tot 7 juni kunnen bezwaren worden ingediend. In plaats van, zoals het bij goed bestuurlijk beleid past, de hele regio te informeren over de vraag van de luchthaven om explosief te mogen groeien, informeert de stad Oostende zo weinig mogelijk mensen. Slechts een 800-tal inwoners, het strikt wettelijk minimum, wordt per brief aangeschreven! Opzet en resultaat : de bevolking buiten spel zetten !

De overheid wenst geen pottekijkers !

De Vlaamse overheid, hierin gesteund door Stad Oostende en federaal begrotingsminister Vande Lanotte, wenst in alle stilte haar eigen gangetje te gaan. Pottekijkers zijn niet welkom ! 

De hoogst verlieslatende luchthaven ZAL gratis een volledig nieuwe vrachtafdeling krijgen langsheen de Torhoutsesteenweg, met alles erop en eraan, terwijl de omwonenden de waarde van hun huizen zien dalen en voortaan de hele stad lawaai en keronsinegeur zal moeten ondergaan !

De hoogst verlieslatende luchthaven ZAL een voor 20 jaar geldende nieuwe milieuvergunning toebedeeld krijgen.

Visie van de overheid : De bevolking kan de pot op !

  

Hartelijk dank bij voorbaat

                                                                                      vzw WILOO 

p.s. : bezoek onze website www.wiloo.be                                                                                                        

                                                                                         v.u. : vzw WILOO  Kruidenstr. 19  8400 Oostende

 

PS: HET SCHEPENCOLLEGE WORDT OVER DEZE ZAAK GEÏNTERPELLEERD TIJDENS DE GEMEENTERAAD VAN VRIJDAG 28 MEI A.S.

ALLEN, SAMEN MET WILOO, DAARHEEN!