Start contact links rondrit Economie&Werk

 

 

 

 

 

"De Morgen" in 2005, lees...

 


Genesis Aero Zambia 

Aero Zambia Limited BVBA

16-dec-08

 

Aero Zambia is volgens haar notariŽle oprichtingsakte een BVBA naar Zambiaans recht, op zich al een bedenkelijke combinatie. Haar zetel is in Lusaka, hoofdstad van Zambia en draagt daar de naam Aero Zambia Ltd. De Zambiaanse directie beslist tijdens een vergadering in mei 1996 een vestiging te openen in BelgiŽ en wel op de luchthaven van Oostende in het kantoor 276. De notulen van de vergadering worden ondertekend door ene David Paul Tokoph.

Diezelfde David Tokoph wordt ook in het artikel van De Morgen aangewezen als de man achter Aero Zambia. Volgens de krant zou Katebe Katoto de luchthaven van Oostende hebben benut om met Aero Zambia vluchten clandestiene wapenleveringen uit te voeren naar Afrika.

Toen in Zambiaanse kranten teveel onguurs werd gepubliceerd over Tokoph en zijn luchtvaartmaatschappij, bleek de BVBA naar Zambiaans recht plots ongewenst op de Oostendse luchthaven en besliste daarom in 2003 te verkassen naar haar huidige locatie, het Jetcenter, Gistelsesteenweg 1, in Oostende.

Wiloo blijft zich de vraag stellen, wat Aero Zambia in Oostende weerhoudt en waarom de nabijheid van de luchthaven haar zo bevalt.

 

 

Naam: "AERO ZAMBIA LIMITED BVBA" KBO (1) RSZ (2)
Adres: DEDAN KIMATHI ROAD ZN ZM LUSAKA
Rechtsvorm: Buitenlandse onderneming.
Rechtstoestand:
Normale toestand.
Ondernemingsnummer: 0851.820.544

Naam:
"AERO ZAMBIA LIMITED"
KBO (3)
Adres: Dedan Kimathi Road ZM Lusaka
Rechtsvorm: Buitenlandse onderneming.
Rechtstoestand:
Normale toestand.
Ondernemingsnummer: 0458.224.337
Neergelegde en door de NBB aanvaarde jaarrekeningen  31.12.1995 Jaarrekening N 08.07.1996 1996-29901015 3
Verhuis, lees...

 

free web tracker