Start contact links rondrit Economie&Werk

 

 

 

WILOO PERSNOTA                                16 april 2009

Mededeling aan de Pers

 

 

 

“Dak voor de vierde keer beschadigd door een landend vrachtvliegtuig”

 

 

 

Bij een van onze leden heeft zich nu al voor de vierde keer een dakpannenincident voorgedaan!

 

Op maandag 13 april om 14.45 uur werd tijdens de landing van een Egyptisch vrachttoestel (type A300 en registratie SU-BDG) met oorverdovend en beangstigend lawaai, schade toegebracht aan het dak van de woning van de heer Ron Brysse in de Kwartelstraat 29 te Oostende. En dit ondanks het feit dat de pannen vastgemaakt zijn met speciale stormhaken.

 

Een zeer hevige turbulentie heeft aan de voor en achterkant van het huis van de heer Brysse een 30 tal dakpannen verplaatst. Sommige werden volledig weggerukt niettegenstaande ze beschermd zijn met stormhaken. Gelukkig vielen er geen pannen op het glas van de veranda en werd niemand gewond.

 

De schade werd na een telefoontje naar de luchthaven vrij vlot hersteld. Of er over een langere tijd geen gevolgen zullen zijn voor de kwaliteit van het dak valt echter nog af te wachten.

 

De vzw WILOO wil hierbij nogmaals protesteren tegen de gevaren van het landen met zware vliegtuigen boven woonwijken. Het is een wonder en een geluk dat er nog nooit slachtoffers zijn gevallen!

 

De overheid ligt blijkbaar niet wakker van deze problematiek, een en ander wordt gewoon getolereerd! Terwijl men minstens zoals beloofd met de komst van het nieuwe ILS op baan 08, bij de omstandigheden waarop deze incidenten zich voordoen (weinig wind), vliegtuigen zou kunnen opleggen om vanuit zee te landen. Een lichte staartwind biedt zelfs deze mogelijkheid.  

 

In bijlage vindt u een paar foto’s van het dak.

 

 

 

m.vr.gr,

 

 

 

Jacques Denecker