Start contact links rondrit Economie&Werk

 

 

 

 

Justitie BelgiŽ werkt belabberd

 

Dat vindt ook de Europees commissaris voor justitie, lees...

(Bespaar ons de talrijke voorbeelden op te noemen...)

Ook WILOO wacht bijv. al 8 jaar op een beslissing van de Raad van State..

 

Is BelgiŽ nog een rechtsstaat?
Of eerder.. een klein India, waar processen soms 30 ŗ 40 jaar lopen?

Stunt geseponeerd

"Geurtje Klassenjustitie"

 17-apr-13

Vandaag heeft het Brussels parket (twee jaar na de feiten) beslist om de VRT- en Jetairflyfratsen van TomStunterdomst met een B737 boven Oostende in mei '11 (zie...te seponeren!
Een puber die betrapt wordt bij het niet zo nauw nemen van de snelheidsregels voor brommers en hierbij eigen leven in gevaar brengt wordt meteen (terecht) hard aangepakt, waarbij ook zijn tweewieler wordt fijngemalen. Wie in BelgiŽ de randjes van de luchtvaartregels opzoekt en met een B737 de veiligheid van honderden levens in gevaar brengt, wordt niet eens vervolgd. Dat ruikt naar klassenjustitie.

De exacte redenen voor het seponeren zijn ons momenteel wel niet gekend. Daarom moeten we niettemin voorlopig voorzichtig blijven met conclusies. WILOO probeert zo vlug mogelijk duidelijkheid te krijgen.

Het zou bijv. kunnen dat Tom Waes helemaal niet gevlogen heeft (dat beweert althans een Belgisch volksvertegenwoordiger, zie...) en miljoenen mensen gewoon bij de neus genomen werden?

 

Volgens een persbericht en uit een Parlementaire vraag (van vandaag) zou het Brussels parket over onvoldoende "elementen" (of 'feiten') beschikken om tot vervolging over te gaan (zie...).
Het parket bij monde van Ine Van Wymersch zou zich volgens bepaalde bronen baseren op "onduidelijke beelden" van de VRT!?
Heeft het parket dan niet de ondubbelzinnige data van de vluchtdatarecorder opgevraagd? Dat zou toch beter zijn dan een oordeel op een paar beelden.

Heeft het parket er zich met een "vluggertje" (twee jaar een vluggertje in justitie) vanaf gemaakt? We proberen het uit te zoeken.

 


Ook volkstegenwoordiger Tanguy Veys stelt hierover opnieuw vragen in het parlement, zie (1) en (2).

 

WILOO legt zich voorlopig niet neer bij deze beslissing:

- WILOO heeft alvast haar raadsman om duiding en advies gevraagd voor eventuele verder juridische stappen.
- WILOO zal ook klacht neerleggen bij en uitleg vragen op Europees niveau (EASA, EU Commissie...) 
- WILOO zal opnieuw de Belgische bevoegde staatsecretaris aanschrijven en vragen naar zijn standpunt en eventueel genomen maatregelen om een en ander (minstens) in de toekomst te voorkomen.
(stel u voor dat anderen op ideeŽn zouden komen na deze seponering)

Deze zaak is nog niet afgelopen....

Ps.: Ook pertinente leugens (Jetairfly beweert de stunt met de luchthavens besproken te hebben terwijl de luchthavendirectie van Oostende zegt van niks te hebben geweten) komen door dit seponeren niet voor de rechter!

 

 

 

 


 

 Hoeveel broeikasgasuitstoot heeft dit VRT-grapje ook gekost?
Stuur ons uw schatting...


 

 

free web tracker